Ci co wiedzą tym bardziej się nie zdecydują na taką akcję wyczuwając czym to się może skończyć.
Ci co wiedzą to bez problemu w sytuacji AWARYJNEJ mogą zastosować tą metodę gorzej z tymi którzy nie mają zielonego pojęcia I TYM NIE POLECAM TEJ METODY i tu się zgadzam z tobą
[ Dodano: Pon 30 Sty, 12 16:29 ]
Zamieszczone przez innova
i lepiej w rękawiczkach
i kaloszach dielektrycznych stojąc jeszcze na dywaniku
Dzwoniłem do aso w celu wymiany kilku filtrów i oleju.
I tu się zdziwiłem bo dzwoniłem do 3 aso i każde miało inną cenę (własne materiały-tylko usługa)
- wymiana oleju - 80, 90 i ul. gruchacza 180 :shock:
- filtr paliwa- 50, 70 i ul. gruchacza 100 :shock:
wymiana płynu hamulcowego - 120, 100, 120
wymiana filtra powietrza i p. pyłkowego - 30, 50, 80
Czy warto tyle płacić żeby 5 letni samochód miał wpis do książki?? (przebieg 103 tyś)
przecież te wszystkie filtry sobie sam wymienisz. Nic trudnego. Chcesz wydać kasę, żeby mieć wpis do książki? bzsnsu 8)
ja ostatni wpis sam sobie zrobiłem a wujek dla jeszcze lepszej zabawy sie podpisał jako mistrz zmiany i jeszcze taką labelkę na naklejce Avery sobie dodrukowałem z motywem graficznym i logiem: "swój serwis"
Dzwoniłem do aso w celu wymiany kilku filtrów i oleju.
I tu się zdziwiłem bo dzwoniłem do 3 aso i każde miało inną cenę (własne materiały-tylko usługa)
Czy warto tyle płacić żeby 5 letni samochód miał wpis do książki?? (przebieg 103 tyś)
Może znacie jakąś tańszą alternatywę??
filtr paliwa tani nie jest a podana cena wygląda na nie wygórowaną. Ja osobiście sugeruję oryginalny filtr paliwa (nie wiem czy masz standard UFI czy ten drugi, chyba Mann) w przypadku UFI oryginał prezentuje sie naprawdę solidnie (cena sugerowana niestety ponad 100PLN) a alernatywa Filtrona słabo przy nim wygląda. Natomiast pytanie kiedy ostatnim razem filtr paliwa wymieniałeś, gdyż moim zdaniem nie ma obligu żeby wymieniać go zbyt często (filtr przepływowy daje sobie bardzo dobrze radę nawet przy dużym stopniu zabrudzenia).
Olej to wiadomo, zawsze jest w cenie w ASO więc można przywieźć swój, natomiast chcąc zrobić to bardzo starannie z odessaniem resztek w filtrze oleju to niestety w garażu nie da rady najczęściej
całkiem fajny filtr powietrza kabinowego najtaniej nabędziesz na motoplatformie (25PLN z przesyłką) i wymienisz w około 3-5 min.
filtr powietrza do silnika wymienisz w maks 10min, natomiast cena to około 40
PLN z przesyłką (jest wiele rodzajów). Nawet lepiej samemu to zrobić, mnie szlag trafił jak otworzyłem pokrywę swojego i dostrzegłem, iż założono mi owszem bardzo dobry filtr (chyba Mann Filter) ale przy skręcaniu ktoś przytrzasnął uszczelkę filtra i całość zaciągałą powietrze z zewnątrz niejako bokiem co było widoczne na krawędzi samego filtra
Mogę polecić DAR-OIL w Markach, ul. Piłsudskiego róg Łąkówek (4,5 km za Makro) tel. 22 771 39 28 lub 22 761 97 90.
Jka kupujesz u nich filtry czy olej, to wymianę masz gratis i wbrew pozorom są na przyzwoitym poziomie cenowym.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Może znacie jakąś tańszą alternatywę??
Ciesz się z tych cen i korzystaj . Kiedyś jak pytałem w jednym ASO o wymianę oleju + filtry, to nie zdąyłem dokończyć o co mi chodzi i usłyszałem cenę 800 zł. Niezależnie od silnika, modelu, oleju. Taki miły i łatwy do zapamietania standard identyczny dla najsłabszej Fabii jak i dla najmocniejszego Superba = 800 zł :twisted:
patrolgr93, Masz auto serwisowane od początku ?? Jak tak i zamierzasz za rok/dwa sprzedawać auto to czasem warto dopłacić jeszcze te 2 serwisy i łatwiej sprzedać auto.
Ponadto w ASO ograniczaj się tylko do tego co nie jesteś w stanie sam zrobić. Czyli przeglądy roczne, olej i filtr paliwa, rozrząd. Filtr powietrza i kabinowy sam sobie wymienisz, kanału nie potrzebujesz.
ja ostatni wpis sam sobie zrobiłem a wujek dla jeszcze lepszej zabawy sie podpisał jako mistrz zmiany i jeszcze taką labelkę na naklejce Avery sobie dodrukowałem z motywem graficznym i logiem: "swój serwis"
żartujesz, tak?
nie,
podałem autentyczne dane,
wpis ogólnie jest ważny z wielu powodów, głównie dla celów odtworzenia historii, natomiast mój ma w sobie trochę groteski (nie napisałem na forum wszystkiego co tam widnieje), ma to swój dodatkowy cel na przyszłość
jak jesteś z W-wy i nie chcesz tego robić sam to polecam firmę http://www.jarooil.pl/kontakt.php
Wymiana oleju MOTUL VW 505.01, filtra powietrza, przeciwpyłkowego z węglem, paliwa i oleju kosztuje mnie 280,00 pln brutto ! Auto to Skoda Superb 1.
patrolgr93, Masz auto serwisowane od początku ?? Jak tak i zamierzasz za rok/dwa sprzedawać auto to czasem warto dopłacić jeszcze te 2 serwisy i łatwiej sprzedać auto.
Tak jest serwisowane od samego początku, a przebieg jest mały więc sądzę, że warto dalej serwisiwać.
A części zgodnie z waszą sugestią kupiłem od kolegi z forum.
Tylko pytanie gdzie to teraz dobrze i w miarę za rozsądne pieniądze wymienić w warszawie, żeby dostać ładną piecząteczkę??
Zamieszczone przez Dig Dug
Ponadto w ASO ograniczaj się tylko do tego co nie jesteś w stanie sam zrobić. Czyli przeglądy roczne, olej i filtr paliwa, rozrząd. Filtr powietrza i kabinowy sam sobie wymienisz, kanału nie potrzebujesz.
Zgodnie z podpowiedzią kolegi filtr powietrza i kabinowy wymieniam sam
[ Dodano: Sro 29 Cze, 11 18:43 ]
Wymiana oleju MOTUL VW 505.01, filtra powietrza, przeciwpyłkowego z węglem, paliwa i oleju kosztuje mnie 280,00 pln brutto ! Auto to Skoda Superb 1.
Jakoś bardzo tanio. Tyle to same części kosztują a gdzie wymiana?
Czeka mnie także wymiana płynu hamulcowego, dzwoniłem rano do Pol-motu na Sokratesa za wymianę chcą 170zł.
Zadzwoniłem do Auto -Blak - cena przed rabatami 120zł
Komentarz